divendres, 6 de novembre del 2009

Acid Factory realitza un documental sobre Whiskyn's i el darrer clip de la banda


La productora audiovisual Acid Factory s'ha encarregat en els darrers mesos de la realització de 'Whiskyn's. Tres-cents seixanta graus 360º. El documental', un exhaustiu repàs als 17 anys de trajectòria de la banda, a través de la mirada i les opinions de divuit personatges que han marcat la seva vida musical.

Els protagonistes d'aquestes entrevistes són els components que han posat fi a la banda i altres persones que han treballat amb el grup com són Joan Reig, Josep Thió, Pemi Rovirosa, Marc Parrot, Lluís Gavaldà i Pep Blay, entre d'altres.

El documental parla dels orígens de Whiskyn's i mostra imatges inèdites dels seus inicis, analitza què ha siginificat el grup i quin paper ha jugat dins el panorama musical català, i es parla obertament de com la crítica i el públic han acollit la seva proposta. El reportatge ha estat dirigit per David Fernàndez, mentre que de la part tècnica se n'han encarregat Víctor Rubio i Vicenç Torrent. A més, inclou imatges d'arxiu de Televisió de Catalunya, de Canal Reus TV i de l'arxiu personal de Joan Masdéu, cantant i membre fundador del grup.

Acid Factory ha elaborat també el videoclip de 'Vitralls', la darrera cançó de la formació reusenca. El clip es va rodar als estudis La Casa Murada de Banyeres del Penedès (Baix Penedès), aprofitant l'enregistrament d'aquest tema, i reflexa la darrera vegada que el grup es tanca en un estudi.

'Whiskyn's. Tres-cents seixanta graus 360º. El documental' s'editarà en un DVD que es comercialitzarà conjuntament amb un disc recopilatori del grup ('Tres-cents seixanta graus 360º', Música Global 2009) que sortirà a la venda el pròxim dilluns 9 de novembre. El DVD també inclou els set darrers videoclips de la banda, entre els quals hi ha el clip de 'Vitralls'. El disc l'obre la cançó nova i es completa amb una selecció de les vint-i-una cançons més destacades de la seva carrera.