diumenge, 14 de novembre del 2010

El Memorimage premia el documental de Whiskyn's fet per Acid Factory


El Vè Festival Internacional de Pel·lícules amb imatges d’arxiu de Reus, el Memorimage, va reconèixer ahir el treball d’Acid Factory ‘Whiskyn’s. Tres-cents seixanta graus 360º. El documental’ amb el Premi MemoriReus 2010. Aquest repàs audiovisual a la trajectòria de la banda reusenca es va projectar el passat divendres al vespre al Centre d'Art Cal Massó, després de ser seleccionat per competir en una nova secció del festival que s'ha creat enguany per donar sortida a les produccions elaborades per creadors del Camp de Tarragona.

El documental ha estat dirigit per David Fernàndez, qui també s'ha encarregat del guió i la producció; mentre que l'enregistrament, l'edició i la postproducció han anat a càrrec de Víctor Rubio i Vicenç Torrent. El treball premiat es va rodar a mitjans i finals de 2009 i repassa de forma exhaustiva els 17 anys de trajectòria de Whiskyn's a través de la mirada de 18 personatges, una vegada els reusencs van anunciar la seva dissolució.

El film compta amb la paticipació de testimonis com Lluís Gavaldà, Marc Parrot, Josep Thió, Pemi Rovirosa, Pep Blay o Joan Reig, entre d'altres, i amb imatges d'arxiu de Televisió de Catalunya, de Canal Reus TV, i d'altres d'inèdites procedents de particulars. 'Whiskyn's. tres-cents seixanta graus 360º. El documental' va sortir a la venda a finals de 2009 en un DVD que acompanyava el darrer disc recopilatori del grup i que va editar Música Global Discogràfica.

Com a vencedor del Premi MemoriReus 2010, otorgat per votació popular, el documental sobre Whiskyn's ha rebut una dotació econòmica de 500 euros i una estatueta commemorativa que va ser lliurada dissabte a David Fernàndez, director del film, en el marc de la Cerimònia de Cloenda del Festival Memorimage.

(Foto: El Punt)