dimarts, 12 d’abril del 2011

Acid Factory estrena dijous un avanç del documental sobre l’historiador reusenc Pere Anguera

La Sala d’Actes del Centre de Lectura de Reus acollirà dijous 14, a les 8 del vespre, la presentació del projecte i l’estrena d’alguns fragments del documental en el marc del Congrés Internacional Pere Anguera

El documental és una realització d’Acid Factory, amb la participació de Reusdigital.cat i Canal Reus TV

La productora audiovisual reusenca Acid Factory estrenarà el proper dijous 14 d’abril un avanç de 20 minuts de durada del documental que està elaborant al voltant de la vida i obra de l’historiador Pere Anguera Nolla (Reus, 1953-2010). El projecte és una realització d’Acid Factory amb la participació de Reusdigital.cat i Canal Reus TV. La direcció del documental la signen Natàlia Borbonès, David Fernàndez, Víctor Rubio i Vicenç Torrent, mentre que el guió ha anat a càrrec de Natàlia Borbonès. Amb els testimonis de més d’una trentena d’estudiosos i persones properes a Pere Anguera, el documental repassa diferents etapes de la seva trajectòria en cinc capítols: la forja d’un historiador, l’historiador local, l’historiador del catalanisme polític i del carlisme, el lletraferit i l’adéu amb la història simbòlica.

Actualment, el documental es troba en procés de realització, però aquest dijous ja se’n podran veure les primeres imatges en el marc de la presentació del projecte que els seus responsables faran a la Sala d’Actes del Centre de Lectura. Serà a partir de les 8 del vespre dins la programació del Congrés Internacional Pere Anguera que se celebra a Reus i Tarragona entre els dies 13 i 15 d’abril, promogut per la Universitat Rovira i Virgili.

(Foto: Josep M. Ribas Prous)