dimecres, 21 de març de 2012

Presentació del documental "Pere Anguera. Tres segles, una veu" a la Fundació Privada ReddisLa Fundació Privada Reddis acollirà el pròxim dijous 29 de març, a partir de les 8 del vespre, la presentació pública del documental Pere Anguera. Tres Segles, una veu, que ha realitzat Acid Factory amb la participació de Reusdigital.cat i Canal Reus TV. El guió ha anat a càrrec de Natàlia Borbonès, mentre que la direcció la signen Natàlia Borbonès, David Fernàndez, Víctor Rubio i Vicenç Torrent. L'acte comptarà amb la participació dels autors del projecte i dels directots dels mitjans que hi han participat: Marià Arbonès de Reusdigital.cat i Alba Tosquella de Canal Reus TV. A més, es projectaran per primera vegada diversos fragments del documental, encara que l'estrena de Pere Anguera. Tres segles, una veu està prevista pel 10 d'abril al Teatre Bartrina de Reus.


Pere Anguera. Tres segles, una veu és un documental que repassa la trajectòria de l'historiador i escriptor reusenc Pere Anguera (1953-2010), impulsor dels estudis d'història local, especialment de la ciutat de Reus i de la comarca del Baix Camp, i reconegut especialista en els orígens del catalanisme polític, estudis que li van donar una important projecció nacional. Una trentena de persones –historiadors, familiars i amics- parlen de les facetes professional, cívica i privada d'Anguera en el documental, que s'estructura en cinc àmbits: la forja d'un historiador, l'historiador local, l'historiador del catalanisme polític i del carlisme, el lletraferit i l'adéu amb la història simbòlica.

Pere Anguera. Tres segles, una veu és una realització d'Acid Factory amb la participació de Reusdigital.cat i Canal Reus TV i el patrocini de l'Ajuntament de Reus, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Grup ISOCAC de la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Privada Reddis.