diumenge, 1 d’abril del 2012

El documental "Pere Anguera. Tres segles, una veu" s'estrenarà el 10 d'abril al Teatre Bartrina de Reus


El documental “Pere Anguera. Tres segles, una veu”, que ha realitzat Acid Factory amb la participació de Reusdigital.cat i Canal Reus TV, s'estrenarà el pròxim 10 d'abril, a les 8 del vespre, al Teatre Bartrina de Reus, després de la presentació que va tenir lloc el passat 29 de març a la Fundació Privada Reddis.

“Pere Anguera. Tres segles, una veu” és un documental que repassa la trajectòria de l'historiador i escriptor reusenc Pere Anguera (1953-2010), impulsor dels estudis d'història local, especialment de la ciutat de Reus i de la comarca del Baix Camp, i reconegut especialista en els orígens del catalanisme polític, estudis que li van donar una important projecció nacional. Una trentena de persones –historiadors, familiars i amics- parlen de les facetes professional, cívica i privada d'Anguera en el documental, que s'estructura en cinc àmbits: la forja d'un historiador, l'historiador local, l'historiador del catalanisme polític i del carlisme, el lletraferit i l'adéu amb la història simbòlica.

El guió de “Pere Anguera. Tres segles, una veu” ha anat a càrrec de Natàlia Borbonès, mentre que la direcció la signen Natàlia Borbonès, David Fernàndez, Víctor Rubio i Vicenç Torrent. Es tracta d'una realització de la productora Acid Factory amb la participació de Reusdigital.cat i Canal Reus TV, i el patrocini de l'Ajuntament de Reus, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Grup ISOCAC de la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Privada Reddis.